Sunt Alina Codin, absolventă a Universității Naționale de Arte din București (UNArte), unde am studiat Pictura, iar ulterior am urmat un master în Modă și Costum Vestimentar. Experiența mea profesională este variată, de la lucrul în agenții de publicitate la predarea Prelucrării Computerizate a Imaginii (PCI) la licee de artă renumite din București, precum Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Colegiul Tehnic „I.N. Socolescu” și Școala de Arte „Iosif Sava”.
Ca artistă, creez lucrări atât în mod analog, cât și digital. Sunt pasionată de instalații, colaje și utilizarea tehnicii papier mâché. Îmi place să explorez combinații neobișnuite de materiale, inclusiv textile, carton, plastic și diverse resturi, pentru a realiza instalații reciclabile și ecologice. În lucrările mele, încerc să provoc privitorul să gândească și să privească dincolo de aparențe.
Am avut onoarea de a expune atât în expoziții de grup, cât și personale, atât în țară, cât și în străinătate. În ultimii 7 ani, am colaborat îndeaproape cu Mihai Plămădeală – curator, care mi-a susținut activitatea artistică și a scris numeroase articole despre expozițiile mele în publicații de specialitate. Cea mai recentă expoziție personală, „Stările convenționale ale omului neconvențional,” a fost găzduită la Palatul Mogoșoaia, unde am explorat tematica măștilor sociale și a identității umane.
Prin arta mea, caut să creez o conexiune profundă cu privitorii, invitându-i să exploreze noi perspective și să depășească limitele convenționale. Sper ca lucrările mele să ofere o experiență vizuală și emoțională bogată, inspirând la introspecție și dialog.