Daniel Loagar

Sunt un artist analog într-o lume post-digitală*, pasionat de obiectele și tehnologiile devenite depășite, dar și de poveștile și istoria pe care acestea le-au generat. Prin intermediul ansamblajelor și instalațiilor mele, utilizând obiecte găsite și materiale recuperate, urmăresc să recontextualizez trecutul și să aduc noi perspective asupra tehnologiei, științei și artei. Fiind inspirat de mișcările de avangardă precum dadaismul și brutalismul, experimentez cu diverse medii artistice: sculptură, asamblaj, instalație, pictură, dar și cu fotografia și transferul grafic pe lemn folosind tehnici artizanale.

În practica mea artistică, explorez interacțiunea dintre vechi și nou, jucându-mă subtil cu percepția și creând lucrări care se aseamănă cu puzzle-uri cu multiple soluții posibile. Prin urmare, am dezvoltat o serie intitulată „Obiecte posibile”, în care fiecare piesă se aseamănă cu o carte dintr-o bibliotecă, utilizând același alfabet și aceleași litere, dar spunând o poveste complet diferită.

În plus, în timp ce fiecare dintre piesele mele – fie că este vorba de un ansamblaj, o instalație sau un colaj de obiecte – își spune propria poveste, combinarea mai multor lucrări într-o manieră dadaistă dă naștere unei narațiuni mai ample, care spune o poveste complet diferită.

Ca și co-fondator, curator si manager cultural în cadrul proiectului independent Celula de Arta, sunt implicat împreună cu echipa mea în managementul a 5 locații/galerii distincte din București, în care expunem și promovăm arta și artiștii emergenti contemporani de aproape 7 ani.

Galerie Artist

Expoziția Collage Festival 2024
va rămâne deschisă publicului până la data de 27 noiembrie 2024

Copyright © 2024 Collage Festival. All rights reserved. Proiect finantat cu ajutorul AFCN.
Notificare cookies Politica de confidențialitate