Din dorința de a promova arta colajului, care are o mulțime de reprezentanți în România, 6 artiști, fondatori ai comunităților Bucharest Collage Collective au conceput Collage Festival ce reunește o expoziție multimedia de colaje cu 30 de artiști selectați printr-un apel deschis la nivel național, 5 concerte, 2 DJ seturi, 2 spectacole de teatru și 2 discuții tematice.
Deja la a doua ediție, Collage Festival, are loc anul acesta între 25 și 27 octombrie, la Green Hours (Calea Victoriei nr. 120), sub motto-ul „un colaj al artelor în București”, explorând o diversitate de tehnici de colaj analog, digital, asamblaj, instalație, sculptură, video colaj și colaje mixed media.
Bucharest Collage Collective este o comunitate informală ce promovează arta colajului în toată complexitatea sa și este inițiată de artiștii Cristiana Bucureci, Andrei Stan, Ada Moisă, Nicoleta Ababei, Ruxandra Niculae și Livia Marinescu, fiecare cu studii și cunoștințe complementare. În extensia Bucharest Collage Collective, s-a format si comunitatea Romanian Collage Collective, ce promovează artiștii români de pretutindeni..
Proiectul este inițiat de Creionetica, o agenție de comunicare ce își propune să susțină proiectele culturale din România susținând activ de peste 10 ani o rețea de colaboratori, specialiști în strategii de comunicare. Începând din 2013 agenția Creionetica a organizat, curatoriat și promovat proiecte dedicate mixului dintre arte și, în special, artei colajului în spații alternative din București, Iași, Cluj și Timișoara, dar și în cadrul unor evenimente internaționale.
Parteneri: Celula de Artă, Să fiți cuminți și Green Hours
Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, Cărturești, IQads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Happ.ro, Haute Culture, Bookhub, LIFE.ro, Revista Golan, Curatorial, Propagarta, Igloo, Designist, Observator Cultural, The Institute, Spotmedia, Empower Artists, Infomusic, Trăiește Muzica.
Collage Festival 2024 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.