Spectacol de dans contemporan “Luați de VAL..s”

18:00

Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu sunt artiști independenți cu experiență variată în artele performative. Ei colaborează din 2022. Au creat împreună performance-urile de dans contemporan “Luați de VAL…s”, inspirat de pasiunea comună pentru surf și de arhitectura Casei Kerim și “Somatic Freaks 1.0”, care explorează din punct de vedere coregrafic interesul celor doi pentru analiza și perceperea mișcării în cel mai mic detaliu. Au avut intervenții performative în cadrul expozițiilor “Intimate Journey” și “dreaming in collages”.

În 2024 creează spectacolul de teatru-dansfonic “Tura de noapte”, spectacol care îmbină într-un mod unic și inovator textul lui Mihai Ivașcu, muzica Lalei Mișosniky cu un bmp de 128 și dansul celor doi. În prezent sunt ocupați cu “Somatic Freaks – Revoluția Proprioceptorilor”, un proiect care pornește de la interesul lor pentru echilibru și practici somatice și continuă aventura „Somatic Freaks”.

Luați de VAL…s
Concept, coregrafie, interpretare: Alexandra Mihaela Dancs, Vlad Benescu
Sound design: Lala Mișosniky
Light design: Vlad Benescu
Producție: Asociația Hearth

Luați de VAL…s este un performance de dans contemporan realizat în 2022 la Casa Kerim, fiind inspirat de arhitectura și istoria acesteia. Procesul de creație a fost susținut și de lucrul propriu-zis cu valurile Mării Negre, în timpul sesiunilor îndelungate de surf. A fi luați de val a devenit practica noastră artistică și principalul instrument în crearea coregrafiei.

Te fac un hâț? Când mă întorc din curte, ne punem cap în cap. Facem la fel sau ne completăm? Cu mirosul ajungem în păr. Rebordul tău costal e comod. Ai o venă ca un cerc. Te văd prin lacrimă. Nu tremurăm de la început, ne inspectăm și hâț! Pe bucățile de pardoseală legănabilă. Contemplăm gunoiul. Mă acoperi ca o pătură. Două șuvițe plus una sau invers? Azi cărăm mobilă. Te așezi pe colț să nu rănim zidul. Îți pot atinge fosa poplitee? E mai mult decât îndrăgostire, e topire în celălalt. Brațele sunt sub orizont. Trecem peste tot. Ce facem braț la braț? Atingem și prindem altă textură. Da, nu zici rău.

Dinamicile dintre noi au propria lor inițiativă, propriul drum, ne duc unde vor, precum valurile care caută mereu țărmul, dar nu pentru a sfârși acolo, ci pentru a se reforma continuu. Noi am ales să ne aruncăm și să ne lăsăm duși.

Spectacolul va avea loc în sala Grupul de Dialog Social din cadrul Green Hours.

Expoziția Collage Festival 2024
va rămâne deschisă publicului până la data de 27 noiembrie 2024

Copyright © 2024 Collage Festival. All rights reserved. Proiect finantat cu ajutorul AFCN.
Notificare cookies Politica de confidențialitate